Народний депутат Сергій Сажко продовжує допомагати освітнім закладам округу

У Мар’їнській районній станції юних натуралістів працює 35 гуртків, в яких займаються більше 500 учнів. Цей заклад – справжній осередок юних талантів та небайдужих викладачів, які вкладають у свою роботу серце та душу. Тож його вихованцям є чим похвалитися: діти багато разів ставали призерами міжнародних та всеукраїнських природничих заходів, коллектив станції неодноразово визнавався переможцем відкритого рейтингу якості позашкільної освіти «Золота когорта позашкільників».
«Наші гуртківці займаються дослідницькою роботою, беруть участь в обласних науково-практичних конференціях, – розповідає директор станції юннатів Тамара Ломанцова. – Оскільки район – сільськогосподарський, тематика досліджень теж відповідна: «Вирощування арахісу», «Розведення цесарок» та інші.
Є на базовій станції в Мар’їнці і «живий куточок», тут живуть морські свинки, хом’ячки, морські і сухопутні черепахи, рибки, папуги. Безумовно, вони потребують ретельного догляду та відповідних умов утримання.
«Деякі поточні проблеми ми вирішуємо самостійно, – говорить директор станції. – Але для того, щоб забезпечити у «живому куточку» нормальні температурні умови, у приміщенні необхідно було замінити старі вікна на нові – пластикові. Без допомоги ми б не впорались, тому звернулися за підтримкою до народного депутата Сергія Сажка, бо бачимо, як багато уваги він приділяє сфері освіти округу».
І депутат дійсно не відмовив – наразі нові вікна у приміщенні вже встановлені. Нещодавно Сергій Миколайович відвідав мар’їнських юннатів. Діти із задоволенням розповіли йому про свою роботу, зокрема, про участь у проекті «Екологічними стежками рідної країни», а також провели для нього екскурсію «живим куточком».
«Ми дуже вдячні нашому народному депутату за допомогу, – каже Тамара Ломанцова. – До речі, найближчим часом плануємо встановити у «живому куточку» велику клітку для папуг – тепер температурний режим дозволяє це зробити».
Навідався народний депутат ще до одного освітнього закладу округу – дитячого садочка «Світанок», що у селі Павлівка Мар’їнського району. Його колективу він допоміг придбати холодильник, якого тут дуже потребували.
Покращення матеріальної бази закладів освіти округу – один із пунктів передвиборчої програми Сергія Сажка, і його виконанню народний депутат приділяє систематичну увагу.
«Допомагаю в міру своїх можливостей, але для того, щоб змінити ситуацію, однієї лише точкової допомоги замало, – вважає народний депутат. – Основна причина великої кількості проблем освітніх закладів, особливо у невеликих населених пунктах – недофінансування. Тож для вирішення проблеми треба шукати додаткові ресурси для наповнення місцевих бюджетів та забезпечувати державну підтримку закладам освіти. Окрім цього, треба відмовитися від фінансування цієї сфери за залишковим принципом, бо від якості освіти сьогоднішніх учнів напряму залежить те, у якій країні ми будемо жити завтра».

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

В Красной Поляне при поддержке народного депутата Сергея Сажко начали реконструкцию памятника погибшим воинам–освободителям

Сергей Сажко: «Украинцы должны знать, что происходит в угольной отрасли на самом деле»

Сергей Сажко: «Только объединив усилия, можно достичь значимых результатов»