Сергій Сажко закликав уряд припини гратися з шахтарями в «голодні ігри»



Сьогодні, під час ранкового засідання Верховної Ради, депутат від Опозиційного блоку Сергій Сажко звернувся до уряду і персонально прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та повідомив, що вранці шахтарі ДП «Селидіввугілля» перекрили трасу, яка сполучає Слов’янськ із Маріуполем. До такого заходу люди вдалися через невиплату їм заробітної плати.
Депутат нагадав про обіцянку прем’єра взяти під особистий контроль ситуацію, яка склалась у вугільній галузі та, зокрема, проблему погашення боргів перед гірниками.
– В Міністерстві енергетики нам з профспілками пообіцяли погасити всю заборгованість до Дня шахтаря. Але грошей на шахтах як не було, так і немає, – зазначив політик.
Ще в липні парламент проголосував за законопроект №8362 про виділення 1,4 мільярда гривень на підтримку та розвиток держшахт. Однак передбачені цим законом кошти на підприємства не надійшли.
– Зарплатний борг тільки росте. Вибачте, але це не реформа, а якісь «голодні ігри»! – обурений народний депутат.
За словами Сергія Сажка, заборгованість на підприємствах «Селидіввугілля» перевищує вже 250 мільйонів гривень. Більше 6000 сімей працівників об’єднання четвертий місяць залишаються без зарплат.
– На календарі 3 жовтня, а гірникам видали 28% заробітної плати червня! Як дружині шахтаря зібрати чоловіка на роботу, а дітей до школи, нагодувати сім’ю та заплатити по заоблачних тарифах? Скажіть, а ваші жінки хотіли б так жити? – запитав депутат.
Попри всі заяви нинішнього уряду про свої здобутки, ситуація в країні свідчить про зворотнє, впевнений Сергій Сажко. Він вимагає чіткої та прозорої політики держави по відношенню до людини праці.
– Скажіть вже чесно, яка доля спіткає наші вугільні підприємства та шахтарів. Припиніть гратися з життям живих людей, їм зараз не до ваших передвиборчих обіцянок. Їхні сім’ї хочуть жити в нормальних умовах, – наголосив парламентарій

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

В Красной Поляне при поддержке народного депутата Сергея Сажко начали реконструкцию памятника погибшим воинам–освободителям

Сергей Сажко: «Украинцы должны знать, что происходит в угольной отрасли на самом деле»

Сергей Сажко: «Только объединив усилия, можно достичь значимых результатов»